Petersen Tegl

Petersen Tegl er en gruppe verdenskjente teglverk i Danmark som i over 200 år har produsert kvalitetsmurstein. Som eneste i Danmark mestrer Petersen Tegl å brenne tegl med kull som brennstoff, og det gir den kullbrente produktporteføljen til Petersen en signatur som er høyt verdsatt av byggherrer og arkitekter i hele Europa.

Petersen Tegl fremstiller også den håndlagde steinen Kolumba.

Den første Petersen

Den 17. mai 1791 ga kong Christian den Syvende sin tillatelse til å drive teglverk ved Nybøl Nor, sør i Danmark. Den første teglbrenneren var husmannen Peter Andresen, som allerede drev et mindre landbruk på samme adresse. Senere kom mange flere teglverk til i dette området som følge av store forekomster av leire.

Petersen Tegl drives nå av den syvende og åttende generasjonen av etterfølgere etter Peter Andresen. Petersen Tegl fremstiller 18 millioner murstein i året, og verket har en betydelig eksport, hovedsaklig til Tyskland, Sverige, Nederland, Beliga og Storbritania.

Mur Direkte anbefaler:

 • Petersen Tegls Kolumba K91 er en elegant og flott tegl med et vakkert, rolig nyansespill i lyse og grå toner. Gir fasaden et meget ekslusivt uttrykk.

  Petersen Tegl K91

 • Petersen Tegls Kolumba K47 har et meget spenstig fargespill, og gir et unikt uttrykk.

  Petersen Tegl K47

 • Petersen Tegls Kolumba K36 er en meget flott tegl, med en sterk, rustikk farge som tar seg godt ut i naturgrønne omgivelser.

  Petersen Tegl K36

 • Petersen Tegls D91 er en elegant murstein, med et flott nyansespill i lyse grå og hvite toner. Den er fargeekte, og en av våre bestselgere.

  Petersen Tegl D91

 • Petersen Tegls D71 er en lys og flott tegl med hint av gult. Har et tilbaketrukket spill i lyse, gule nyanser.

  Petersen Tegl D71

 • Petersen Tegls D76 har et flott og spennende spill, av gule, røde og grønne fargetoner. All murstein fra Petersen Tegl leveres ferdig blandet på byggeplass.

  Petersen Tegl D76

 • Petersen Tegls D55 er en dyp mørk tegl med et flott spill i mørke nyanser. Den er fargeekte, og en av våre bestselgere.

  Petersen Tegl D55

 • Petersen Tegls Kolumba K58 er en mørk og stilig tegl med et diskré og vakkert spill. Sjekk ut Bøler Kirke!

  Petersen Tegl K58